Ανάπτυξη της Ευρυζωνικότητας στο Νομό Θεσσαλονίκης

Ανάπτυξη της Ευρυζωνικότητας στο Νομό Θεσσαλονίκης

Αρ. Πρωτ. 1988/05.12.2006

Προς:
- κ. Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών


Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της Κυβέρνησης, είναι η ανάπτυξη της Ευρυζωνικότητας. Πρόσφατα, στις 13/09/2006 συγκεκριμένα, οι αρμόδιοι υπουργοί Οικονομίας και Μεταφορών, ανακοίνωσαν σχέδιο για την Ανάπτυξη της Ευρυζωνικότητας στη χώρα μας έως το 2008, συνολικού προϋπολογισμού 450 εκ. ευρώ, το οποίο μεταξύ άλλων αποσκοπεί στη γεφύρωση του ψηφιακού χάσματος που χωρίζει την Αθήνα με την υπόλοιπη περιφέρεια της Ελλάδας και στην ανάπτυξη της Ευρυζωνικότητας στην Ελληνική περιφέρεια.

Η «Ευρυζωνικότητα για όλους», ή η «Διεύρυνση της κοινωνίας της πληροφορίας» είναι δομικά κομμάτια της πολιτικής της νέας διακυβέρνησης, η οποία φιλοδοξεί να εισάγει την σύγχρονη τεχνολογία σε κάθε σπίτι απ' άκρη σε άκρη της χώρας. Η γρήγορη - ποιοτική - φθηνή δυνατότητα πρόσβασης σε πληροφορίες σε ήχο και εικόνα μέσω του διαδικτύου, είναι δεδομένο ότι μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στην οικονομική - κοινωνική - πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας.


Μετά από τα παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών:

- Τι μέτρα πρόκειται να πάρει το υπουργείο και οι εποπτευόμενοι από αυτό φορείς για την ανάπτυξη της Ευρυζωνικότητας στον Νομό Θεσσαλονίκης;

Απάντηση Υπουργείου